Kreta i maj

 

dfb5b-gerani
Stranden i Gerani.

För andra året i rad tog vi en semestervecka i maj. Förra året var vi på Rhodos och den här gången gick resan till Kreta i Grekland. För enkelhetens skull valde vi även i år ett hotell med barnklubb i Fritidsresors regi. Vårt hotell låg i Gerani, utanför Chania på nordvästra Kreta.

f0f97-hotell
Utsikt från vårt rum.

Atlantica Caldera Beach var ett jättebra familjehotell med fyra stora poolområde, både lugna och sådana med aktiviteter hela dagarna. Vi valde att bo i en lugnare del av hotellet och det var vi glada för. Vi bokade en all inclusive-vistelse vilket vi var skeptiska mot i början men var glada för i efterhand. Allt ingick: mat, dricka, glass, snacks och mellanmål som till exempel pizzaslice och sallader. Det var väldigt bekvämt och skönt att slippa ha pengar på sig inom hotellanläggningen.

de3dc-bamseklubb
Bamseklubben.

Tim gick på Bamseklubben två timmar per dag och det tyckte han var jättekul, de ritade, pysslade och hittade på olika aktiviteter. De fick också lära sig att dansa och sjunga, några kvällar i veckan var det uppvisning. Just den senare biten var väl inte så kul för oss kanske men vad gör man inte för sina barn?

af1db-solnedgang
Solnedgång.

Stranden precis vid hotellet var väl sådär, rätt mycket sten och alldeles för höga vågor just när vi var där så det var svårt att bada. Men det var fina solnedgångar och inte alls mycket folk så skönt att ligga på stranden och läsa under tiden Tim var på bamseklubben. Där fläktade det skönt.

988df-bil-stavros
Vår hyrbil, här på Stavros beach.

Vi hade egentligen bestämt att bara ta det lugnt; sola, bada och äta gott men som vanligt blev vi rastlösta efter ett par dagar och hyrde en bil för att kunna se oss omkring lite. Det råder jag alla som åker till Kreta att göra! Det finns så fina stränder utanför de stora hotellområdena runt Chania, bland annat Marathi, Stavros bech, Agia Marinaoch den lilla viken Afrata.

cb837-falassarna
Kristallklart turkost vatten på Falassarna.

Den finaste stranden vi var på heter Falassarna och ligger på den västra kusten. Det var en fin bilväg dit och väl värt den 1,5 timme det tog att köra. Vi trodde att det skulle vara smockat med folk men inte, det var en lång nästan folktom strand som mötte oss. Dessutom var den fantastiskt fin! Vattnet var kristallklart, det var lagom långgrunt, varmt och med härliga vågor. Vi var lyriska alla tre!

3d416-chania
Hamnpromenaden i Chania stad.

Egentligen kan man åka till Kreta endast för strändernas skull men om man är på nordvästra Kreta kan jag även rekommendera att ta en tur genom den långa slingrande ravinen till Theriso, vägen dit är lika mycket värd att se som själva slutmålet. Vi gjorde även ett besök i Chania stad under vår vecka på Kreta. Vi hade lite otur med vädret den dagen, det regnade och blåste, men vi passade på att se inomhusmarknaden och när det var uppehåll passade vi på att kolla in lite affärer i de fina kvarteren i centrum.

fcb42-theriso
Den slingrande vägen genom ravinen till Theriso.

Vi hade en fin vecka på Kreta och jag skulle gärna åka tillbaka hit nån mer gång för att upptäcka andra delar av ön!

Många fler bilder på stränderna och de andra platserna vi besökte hittar ni i fotoalbumet: Kreta 2015.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s