Shopping och grillad fisk i Ban Saladan

ac28b-ban-saladan-marknad
Marknaden i Ban Saladan.

Ban Saladan är byn man kommer till när man anländer till med båt från till exempel Krabi eller Phi Phi, även bilfärjan kommer hit. De flesta bryr sig inte om att utforska byn utan kör direkt till den strand där de ska bo och stannar där. Men det är väl värt att återvända, om inte annat så för matens skull! 

Är det shopping eller nattliv man är ute efter ska man inte åka till Koh Lanta. Även huvudbyn Ban Saladan är väldigt liten men här finns ändå allt man behöver; bankomat, frisör, dykcenter, några skrädderier, optiker, marknad och några småbutiker.

09ca0-ban2bsaladan
En av gatorna i Ban Saladan.

 

914c0-ban-saladan-pannkaka
Bananpannkaka med nutella, svårt att motstå.

Det är som är bäst med Ban Saladan är maten, här finns flera bra fisk- och skaldjursrestauranger. Det är väl värt att ta en tuktuk hit för att äta lunch eller middag, det finns även några caféer. Flera av restaurangerna ligger på pålar i vattnet, jättemysigt särskilt på kvällen. En av kvällarna åkte vi in för att äta fisk. Först fick vi välja ut vilka fiskar vi ville ha i entrén och sedan när vi hade satt oss fick vi välja kryddning. Vi tog soppan Tom Kha med nån vit fisk som jag inte vet namnet på och en annan fisk som vi valde att de skulle grilla med vitlök och ingefära. Det var det godaste jag ätit på länge, helt fantastiskt!

Prisläget på maten varierar kraftigt beroende på vad man väljer. Färsk grillad fisk, som man ofta får hel, kan kosta uppemot 70-100 kr, en vegetariska pad thai (nudlar) kan man få för 15 kr på vissa ställen.

Det enklaste sättet att ta sig från de olika stränderna på ön till Ban Saladan är med taxi eller tuktuk, priset är oftast detsamma. Från Klong Dao kostar det 50 bath (ca 12,,50 kr) per person (gratis för barn), från Long Beach 100 bath/person.

9171f-ban-saladan-restaurang1

 

c28cf-ban-saladan-restaurang2

 

a0c1b-ban-saladan-restaurang3
Tom Kha-soppa med vit fisk.

 


2 reaktioner på ”Shopping och grillad fisk i Ban Saladan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s