Två viktiga samtal

nallar

Nu har vi haft det första samtalet i medgivandeutredningen och det gick bra. Vi var ganska nervösa innan men det hade vi inte behövt att vara, vår handläggare verkar bra och det kändes faktiskt ganska avslappnat även om vi fick svara på många frågor. Det handlade bland annat om varför vi vill adoptera, om vår relation, om hur pålästa vi var om vad det innebär att adoptera, vad vi lärt oss på föräldrautbildningen och så fick vi information om hur processen kommer att se ut. Som det ser ut nu skulle utredningen kunna vara klar i maj och i så fall gå upp till beslut i socialnämnden i juni.

Vi pratade också en hel del om att det är dags att berätta för Tim att vi ska försöka adoptera. Eftersom det är en process på ganska många år och att vi inte kan vara säkra på om vi kommer att hinna innan tiden är ute så har vi inte velat berätta för honom innan. Men om en månad så ska socialsekreteraren göra hembesök då hon även kommer att prata enskilt med Tim, så det är dags att berätta.

Jag hade första samtalet med honom igår och det var inte helt lätt. Vi pratade om syskon generellt, vilka av hans kompisar som hade syskon och inte, om att man kan ha en lillebror eller lillasyster och om att vissa barn inte har några syskon. Jag frågade om han visste vad adoption var och det visste han inte. Det var inte helt lätt att förklara så jag gick inte in på det så noga, får nog låna nån barnbok om ämnet först och se om jag kan få tips om på vilken nivå man ska lägga det.

Fortsättning följer…


En reaktion på ”Två viktiga samtal

  1. Men herregud, så spännande Linda!! Vi håller alla tummar och tassar för er!! Ser framemot att följa er resa här på bloggen! Många lyckokramar från oss! <3<3<3

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s