Djupintervjun avklarad

samtal-listaMedgivandeutredningen går sakta men säkert framåt. Denna veckan har vi varit på vår djupintervju dvs var sin enskild intervju med socialsekreterare som ska analyseras med hjälp av en psykolog.

Vi var båda ganska spända inför den, det känns onekligen lite jobbigt att sitta och svara ingående på ganska så personliga frågor och dessutom veta att vi bli bedömda. Det var många och detaljerade frågor om uppväxt, barndom, tonårstiden, utbildning, arbete, syn på föräldraskap, vår relation, sexualitet, nuvarande relationer till släkt och vänner, arbete, ekonomi och mycket mer. Bazzes intervju tog 3,5 timmar och min 5 timmar. Det var inte så farligt som vi trodde men det är skönt att den är över.

Under tiden samlar vi ihop alla intyg och dokument som också ska vara med i utredningen och ligga till grund för beslutet om vi är lämpliga adoptivföräldrar:

  • Läkarintyg och hälsodeklaration
  • Intyg från Försäkringskassan
  • Intyg från Kronofogdemyndigheten
  • Senaste deklarationen från Skattemyndigheten
  • Ekonomisk redogörelse över sparkapital och eventuella lån
  • Livsberättelse som vi skriver själva
  • Rekommendationsbrev från två referenspersoner som känner oss väl

Läkarbesöket är inbokat om ett par veckor, likaså det obligatoriska hembesöket. Några av intygen är beställda, det tar sin lilla tid att samla ihop allt. Men det här är bara början, vi ligger i startgroparna att samla in alla papper även till det tilltänkta adoptionslandet, det är sju resor värre

Fortsättning följer…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s