Att nästan vara för gammal

timglasDet här med att vi bara får en chans till adoptionsmedgivande känns riktigt jobbigt. Vi har ungefär två år på oss från nu, om det inte blir något innan dess så blir det troligen inte alls. Det värsta är inte själva väntetiden utan att vi inte ens vet om det blir överhuvud taget. Det känns också så konstigt när vår höga (?) ålder påpekas i flera sammanhang och vi inte själva känner oss gamla. Känner mig inte en dag äldre nu än när Tim föddes.

Så här är reglerna

Det finns ingen fast maxgräns egentligen men rekommendationen från Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd till kommunerna är att man ska ansöka om utredningen senast det år man fyller 42, om man sen får ett medgivande för adoption så gäller det i två år. Är man lite yngre så kan man förnya medgivande vartannat år medan man väntar i kön för att adoptera. Har man däremot fyllt 43 så kan man inte få det förnyat utan särskilda skäl.  Åldersreglerna tolkas lite olika i olika kommuner men i Malmö är de, enligt dem själva, väldigt noga med åldersriktlinjerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s