Äntligen godkända!

kuvert-malmo-stadÄntligen kom beskedet! Efter nästan ett års utredning har vi äntligen fått vårt medgivande för adoption. Det innebär att vår hemkommun har godkänt att vi kan få lov att ta emot ett barn genom internationell adoption. Det innebär inte att vi faktiskt kommer att få adoptera ett barn men det innebär att vi kan gå vidare i processen och skicka vår ansökan vidare till det landet vi vill adoptera ifrån. Medgivandet gäller bara i två år så innan dess måste vi ha fått ett barnbesked.

Som det ser ut nu så kommer vi inte att hinna fram i kön innan vårt medgivande går ut, i alla fall om vi håller fast vid Polen, det land vi först siktat in oss på. Vi har därför tittat på Kina igen och håller på att undersöka om det skulle kunna vara ett bra alternativ för oss. En av de saker som känns extra jobbiga är att förutsättningarna i de olika länderna ändras hela tiden så det är väldigt svårt att välja. Helt plötsligt kan det land där man står i kö ändra sina regler så att en inte längre passar in på deras kriterier. Om det händer oss så kommer vi med största sannolikhet inte att hinna stå i kö i ett nytt land. Så nu gäller det att välja rätt land, det vill säga det land där vi har störst chans att hinna.

Hela den här grejen med att en måste vara taktisk och tänka strategiskt för att öka chanserna känns stundtals helt absurd, det är ju ett litet barn det handlar om!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s