Två av tre sjuka katter

yatzy-veterinar
Yatzy hos veterinären.

Att jag aldrig lär mig. Ni vet, när en säger ”jag brukar aldrig bli sjuk”, ”jag har inte varit sjuk på flera år” och liknande, nog f-n vaknar en upp med feber dagen efter. Nu gjorde jag det igen. Träffade tjejen som ska bo i lägenhetern och se efter våra älskade katter när vi är iväg på resa. Berättade glatt att våra katter minsann aldrig är sjuka… Ja, ni kan ju gissa vad som hände…

Ett par dagar senare ser vi att Yatzy har nåt klet i örat, bara att åka till veterinären och få öroninflammationen konstaterad och örondroppar utskrivet. Öroninflammation är tydligen ganska ovanligt på innekatter men inget farligt.

När vi sen ska på återbesök för att kolla så örat har läkt tar jag med mig Disco eftersom jag kännt en liten knuta på magen. Bäst att kolla för säkerhet skull. Veterinären upptäcker fler små knutor och diagnosen är juvertumörer. Fick operationstid om ett par veckor, efter det skickas tumörerna på analys. Innan operationen ska de röntga hennes lungor för att se så att det inte spridit sig dit i alla fall. I så fall är det inte lönt att operera. Vet att en inte ska ta ut något i förskott, vi vet ännu inte om tumörerna är god- eller elakartade, men blev så himla ledsen. Min fina lilla Disco.

Fortsättning följer…

 


2 reaktioner på ”Två av tre sjuka katter

  1. Nej! Din lilla Disco. Jag vet hur otroligt ledsen man kan bli när ens husdjur är sjuka. Och ovissheten är värst. De kan ju liksom inte säga något. Ta hand om er och så hoppas vi på det bästa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s