Funderingar på dan före dopparedagen

Det är en absurd värld vi lever i när så många känner sig tvingade att köpa så mycket prylar. Lite till, lite till, lite till och julhandeln slår nya rekord varje år. Till vilken nytta? Vad är det vi köper oss fria från? Vem blir egentligen lycklig av det? På vilket sätt påverkar det vår miljö? Vem utnyttjar vi på vägen? Vem har tillverkat prylarna vi köper och ger bort? Varför fortsätter vi med det här år efter år?

Jag är så innerligt glad att jag tog beslutet om köpstopp för snart ett år sedan. Det har fått oss att tänka om helt och hållet. I år blir det inget julklappsberg, inte ens en liten kulle… Inga julklappar alls till de vuxna, barnen får var sin julklapp av farmor/mormor och morbröderna/faster, ett par var totalt. Vi har alltså bara köpt en enda julklapp i år och det var till min brorson. Har sett hur kollegorna stressat runt hela december och för varje dag som går ter sig beteendet mer och mer absurt. Här har julstressen lyst med sin frånvaro.

På julaftons morgon har jag bokat in mig på ett två timmar långt yinyogapass, det kommer att bli en skön start på julfirandet. Sen ser jag fram emot att träffa familjen och alldeles särskilt ena brorsan som kommer hem från Frankrike. Vi har knytkalas och mamma har lovat att göra polska piroger, allas favoriträtt. Juldagen firar vi hos svärföräldrarna. På återseende och god jul!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s