Nya brillor på gång

valja-glasogonNån gång sådär var tredje år tvingas jag byta glasögon. Har inte synen blivit sämre så har glasen blivit repiga eller bågen kantstött. Skönt med nya glas men det här med att välja nya bågar är ångestframkallande. Den här gången har jag dragit på det in i det längsta men nu var det dags för ett besök hos optikern.

Synen hade förändrats marginellt och det var ju bra men sen var det ju det här med bågarna… Den här gången skulle jag dessutom välja två par eftersom jag även behöver ett par nya solglasögon med styrka. Jag var helt säker på att jag skulle få låna hem några par bågar för att prova i lugn och ro hemma men det fick jag inte, snopet. Så det fick bli ett gäng selfies och några bilder till mannen via messenger. Optikerassistenten verkade lagom trött på mig efter att ha provat igenom hela sortimentet och velat fram och tillbaka en halv dag.

Lyckades till slut bestämma mig förr ett par grönbrunguldiga(!) bågar som vardagsglasögon, hoppas innerligt att de blir bra, det är inte så billigt att köpa nya direkt. Till solglasögon valde jag ett par lite större svarta bågar, väldigt svårt val det med då en inte kan se hur det blir med svarta glas sen i. Förvarnar alltså: om jag går under jorden beror det på att jag valt fel bågar, ses om tre år när det är dags för byte igen i så fall.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s