Ett steg framåt

fotsteg-pixabay.jpgVi har precis fått reda på att vi nu står först i Adoptionscentrums kö till Vietnam. Det innebär att vi snabbt ska aktualisera och samla ihop vår dokumentation för att kunna skicka vår akt till Vietnam. På vägen ska alla våra papper legaliseras och översättas.

Sen börjar en ny period av väntan. Väntan på att myndigheterna i Vietnam ska hitta ett barn som de tycker passar oss. Hur lång tid det tar vet vi inte, i några enstaka fall har det gått snabbt men det verkar vara vanligare att det tar nåt år eller ännu längre. Vi hoppas bara att det inte tar alltför lång tid för vi har, som jag tidigare skrivit om, inte så mycket tid på oss innan det är för sent.

Det var drygt fyra år sedan vi ställde oss i adoptionskö och den här väntan, den känns stundtals evighetslång. Det som är värst är inte själva tiden som går utan ovissheten över om det överhuvudtaget kommer att bli något barn till. Dels är det svårt att planera praktiska saker som till exempel om vi ska bo kvar eller flytta till något större. Sen är det såklart också jobbigt att längta efter och hoppas på något så länge. Ibland tänker jag att jag ska sluta tänka på det och ställa in mig på att det inte blir för att inte bli alltför ledsen om det inte blir av. Samtidigt vill jag vara väl förberedd, både kunskaps- och känslomässigt, om vi väl får det där barnbeskedet till slut.

 


4 reaktioner på ”Ett steg framåt

  1. Jag det är ingen dans på rosor att adoptera och denna ovisshet är svår. För oss som hållit på sen några år tillbaka då vi även bytte land mitt i så är inte väntan den värsta, det är att inte veta vad, när, hur.

    Jag hoppas verkligen att ni kommer att få adoptera. Har bekanta som var i samma situation som er och det är tufft och stressigt. Men vi håller tummarna 🙂 Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s