Äntligen barnbesked!

antligen-hjarta

För nån vecka sedan fick vi det efterlängtade barnbeskedet! Vi ska få bli föräldrar till ett litet barn från Vietnam. Vi vet inte exakt när vi ska få åka och hämta men förhoppningsvis innan i början av hösten. Det känns helt overkligt, kan knappt fatta att det är sant, efter fem års väntan ska vi få ett barn till och Tim ett syskon.

Adoptionscentrum ringde mig när jag var på jobbet, trodde att de bara behövde fler papper av nåt slag men när de frågade om jag kunde prata ostört fick jag fjärilar i magen. Stängde in mig i ett konferensrum där jag fick den goda nyheten. Även om de sa att det inte skulle maila oss alla uppgifter de hade om barnet förrän på kvällen så kan jag lova att det var svårt at koncentrera sig på jobbet resten av dagen.

Det vi har fått är ett sk preliminärt barnbesked, en fråga om vi vill blir föräldrar till ett visst barn och vi har tackat ja. Våra papper är skickade till Vietnam, de har blivit översatta och nu väntar vi på att myndigheterna ska godkänna oss formellt, det kan ta 3-6 månader. Sen kommer vi att få ett officiellt barnbesked, söka samtycke (godkännande) från vår hemkommun för att ta emot just det här barnet. Därefter brukar det ta omkring sex veckor innan man får resdatum. Men när den dan väl kommer, då brinner det i knutarna, för då ska man vara beredd på att åka på väldigt kort varsel.

Så, det kommer troligen att ta ett halvår innan vi får träffas. Jag är fortfarande rädd för att något ska hända, något som gör att det inte blir av. Egentligen vill jag bara fira men vågar inte än. Vi kommer i alla fall börja förbereda lite, göra plats för ett barn till hemma. Såsmåningom måste vi skaffa kläder, barnvagn, bilstol och en del andra saker som vi ska ha med oss på resan men det väntar vi lite med.

Håll nu tummarna för att allt ska gå bra!

Fortsättning följer…

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s